Jaffa De La Tyvell            ”Jenna”
Jaffa De La Tyvell er vår lille nye frøken hentet i Nederland 2. november 2009. Hun eies sammen med kennel Montmorenja og skal forhåpentligvis være en god avlstispe i våre kenneler. Til daglig kalles den lille damen ”Jenna” og så langt (pr. 4 mnd) synes hun at hun har ”full kontroll” på det meste. Jenna er et våkent og bestemt lite sjarmtroll som vi har store forventninger til.
Da vi var på jakt etter en tispe fra nye linjer, falt valget etter hvert på en tispe fra Kennel de la Tyvell i Nederland. Jennas besteforeldre (Juvell van Moned og Nasty van Moned) har kull fra tidligere som har vist seg bra både mentalt og eksteriørt, og Jennas mor (Alanis de la Tyvell) er derfra. Vi har vært så heldig å få treffe både Juvell, Nasty, Alanis og flere av deres avkom og de virker alle å være veldig sosiale og trivelige.  Jennas far (Ch. Domburg in Demand) er fra en av UKs kjente kenneler med mange utmerkelser i utstillingsringen.
I utgangspunktet skulle Jenna bo hos forvert, men da vi brått mistet Cara, var det ingen tvil om at Jenna skulle flytte inn hos oss i Frierveien. Her har hun fra første øyeblikk funnet seg vel til rette, og vi trives godt med henne i heimen. Jenna er en selvstendig frøken som er frempå og nysgjerrig. Hun tar gjerne saken i egne hender (eller skal vi si tenner he he) og synes ikke å mene at hun trenger all verdens støtte. Så langt har hun vist seg veldig trygg i alle omgivelser og situasjoner, det være seg hos dyrlegen, på fly eller trikk, i fht biler eller ukjente mennesker og hennes første møte med fyrverkeri tror jeg ikke hun enset i det hele tatt. Hun elsker å være ute, men så sa vi jo også at ”vi valgte den valpen som likte å være ute, og fløy rundt på egenhånd med halen i været”.
Jenna skal i første omgang trenes med tanke på lydighetsringen, og vi har så smått begynt å trene litt. Så får vi se hva det blir til etter hvert…...
5. jan 2010 Marianne